inovativnost i strast

eTV - Iz dvorišta do proizvodnog pogona: Donosimo priču o nagrađivanoj varaždinskoj Pivovari Saperlot

U prostranom proizvodnom pogonu, posjetitelji mogu doživjeti i iz prve ruke vidjeti kako zapravo nastaju pive i drugih njihovi proizvode...
Objavljeno: 01.05.2024. 08:40

Zadnja izmjena: 01.05.2024. 08:40

Foto: Lidija Filipović

U Gojancu, na adresi Ljudevita Gaja 44, skriva se jedna od najuzbudljivijih priča u svijetu hrvatskog craft pivarstva – Pivovara Saperlot. Ona je nastala kao rezultat strasti i želje za izazovom iz male kućne pivovare prije tri godine, a vlasnica Marijana Staneković za eTV ispričala je po čemu se razlikuju od drugih pivovara, ali i koje novitete donose.

U prostranom proizvodnom pogonu, posjetitelji mogu doživjeti i iz prve ruke vidjeti kako zapravo nastaju pive. Vlasnica ističe neke od njihovih najpoznatijih kreacija:

- Posebno smo poznati po našim IPA pivama, a istaknula bih posebno Juicy Fog te pšenično pivo koje je jedan od klasika. Ono se radi sa specijalnim njemačkim sojem kvasca koji daje posebnuj aromu koja vuče na bananu i klinčić. Tu su i lager pivo i američki porter.

'Prvi gin i gin tonic u limenci u Hrvatskoj'

No, asortiman Pivovare Saperlot nije ograničen samo na piva, već su među svoje proizvode uvrstili i prepoznatljivo piće, a za isto osvojili i nagrade.

- Imamo i naš gin s kojim smo na nacionalnoj razini dobili nekoliko nagrada i medalja za kvalitetu. To je premium kategorija proizvoda. Napravili smo i naš prvi tonic te gin tonik zapakiran u limenci što je i novost na cijelom Hrvatskom tržištu - naglasila je. 

Posjetite ih svakog petka i prošećite kroz pogon

Za sve zaljubljenike u dobro pivo i vrhunski gin svakog petak imaju i 'Dan otvorenih vrata'.

- Pozivamo sve goste, Varaždince, njihove posjetitelje i prijatelje da slobodno navrate svaki petak u našu kušaonicu i da se osobno uvjere u kvalitetu i svježinu naših proizvoda. Dobrodošli ste! – poručuje vlasnica Marijana Staneković za kraj.

 

Komentari