minerva ide u obnovu

eTV| Potpisan ugovor s izvođačem radova za najveći projekt energetske obnove u Varaždinskoj županiji

U Županijskoj palači potpisan je ugovor o izvođenju radova za trenutno najveći projekt energetske obnove u Varaždinskoj županiji, kako je najavljeno. Minerva će do rujna 2020. zasjati u novom ruhu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2019. 12:10

Zadnja izmjena: 27.06.2019. 13:24

U Županijskoj palači potpisan je ugovor o izvođenju radova za trenutno najveći projekt energetske obnove u Varaždinskoj županiji, kako je najavljeno. Minerva će do rujna 2020. zasjati u novom ruhu.

Riječ je o trenutno najvećem projektu energetske obnove u Varaždinskoj županiji: ukupna vrijednost projekta iznosi čak 82,5 milijuna kuna, pri čemu je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 37,8 milijuna kuna, dok je iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova odobreno 10 milijuna kuna. Varaždinska županija osigurat će preostalih 35 milijuna kuna. 

.Ugovor o izvođenju radova potpisali su Mirko Habijanec, predsjednik Uprave tvrtke Radnik građevinarstvo i građevinska industrija d.d. Križevci i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice dr. Denis Kovačić.

Ovim projektom planiraju se zahvati u svrhu poboljšanja energetskih svojstava zgrade čime će se smanjiti troškovi za grijanje i električnu energiju, a poboljšat će se udobnost, kvaliteta zraka i zaštita od buke. Na postojećoj zgradi rehabilitacijsko-smještajnog objekta „Minerva“ za potrebe energetske obnove predviđeni su opsežni građevinski, strojarski i elektrotehnički radovi.

Energetska obnova uključivat će zahvate na toplinskoj ovojnici zgrade (vanjski zidovi, vanjski stropovi, grede i stupovi, vanjska stolarija, neprohodni ravni krovovi, kosi krovovi, prohodni ravni krovovi – terase) te popratne radove nužne za zahvate modernizacije strojarskih i elektrotehničkih sustava, zahvate modernizacije unutarnje rasvjete novom energetski visokoučinkovitom LED rasvjetom, izvedbu integrirane sunčane elektrane na krovovima zgrade te modernizaciju sustava GVHK - grijanje, ventilacija, hlađenje i klimatizacija te uspostavu centralnog nadzornog upravljačkog sustava.

 

Komentari