vizualizacija projekta

VIDEO: Uz šetalište V. Jagića obnavlja se drvored,uredit će se nogostup i biciklistička staza

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.10.2022. 13:27

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 13:34

Uz gradski park, Šetalište Vatroslava Jagića uz Ulicu Augusta Cesarca u Varaždinu biti će obnovljen drvored, uredit će se nogostup i biciklistička staza.

Nakon više od 15 godina nerješavanja problema biološke dotrajalosti drveća, uz rub parka bit će obnovljen drvored koji sada predstavlja opasnost za prolaznike, parkirane automobile i sudionike u prometu. Također, obnovit će se i nogostup od Ulice Alojzija Stepinca do kazališta, a na tom dijelu uredit će se i biciklistička staza kojom će biti omogućena vožnja biciklom u smjeru kazališta. 

- Usprkos lošem stanju, uspjeli smo produžiti život ovim stablima za dvadesetak godina, međutim vrijeme čini svoje. Drveće je ostarjelo, imali smo slučajeve rušenja granja, a srećom nije bilo velikih materijalnih šteta ni ozljeđivanja ljudi. Slijedi revitalizacija, struka je rekla svoje, postoje svi projekti pa se nadamo da će ovaj park biti još ljepši - rekao je Vlado Podbrežnički, pročelnik UO za gradnju i komunalno gospodarstvo.

Na istom mjestu posadit će se lipe visine 6 metara, koje će s vremenom narasti na 25 metara. Za radove na obnovi drvoreda, šetnice i biciklističke staze provest će se postupak javne nabave za radove i projektiranje. Radovi bi trebali početi pri kraju ove, a završiti u prvoj polovici slijedeće godine ovisno o vremenskim uvjetima. Procjenjuje se da će stajati oko 600 tisuća kuna. Za vrijeme radova bit će postavljena privremena regulacija prometa.

Komentari