velika investicija

eTV - Nova tvornica! U Ljubešćicu će uložiti 10 milijuna eura, imaju 400 zaposlenih širom svijeta

Tvrtka svoje proizvode izvozi u više od 65 zemalja svijeta te ima više od 300 kupaca iz cijelog svijeta. Proizvodi više od šest milijardi proizvoda godišnje te ima više od 65 milijuna eura prihoda...
Objavljeno: 19.04.2023. 12:02

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 12:02

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Ljubešćica upravo je dana suglasnost za prodaju još dvije parcele građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Jedna parcela prodaje se tvrtci Hoto lignum d.o.o. koja je postojeći stanar Poduzetničke zone Ljubešćica na 10.000 m2, a sada planira proširenje poslovanja na česticu površine 4.001 m2, ukupne vrijednosti 37,4 tisuće eura.

Drugi ulagač u zoni je tvrtka iz Slovenije, Sibo Group, koja je kupila 14,4 tisuće kvadrata zemljišta u vrijednosti od 134,1 tisuću eura. Vrijednost njezina ulaganja sveukupno će iznositi 10 milijuna eura, a sklapanje ugovora s ponuditeljima uslijedit će u narednim danima.

- Svaki 14. stanovnik Općine Ljubešćica bavi se nekom privatnom djelatnošću i zato je važno što smo prije desetak godina na ovom mjestu osnovali poduzetničku zonu Ljubešćica, jer smo htjeli omogućiti širenje poduzetnika. Od 16 parcela koliko ih imamo, 13 ih je prodano. Imamo još mogućnost razvijanja i u drugom dijelu, ali ovo je samo dokaz da smo bili na pravom putu prije desetak godina. Sada već i stranci polako pokazuju interes za našom zonom i vide da u Ljubešćici ima potencijala - rekao je Nenad Horvatić, načelnik Općine Ljubešćica.

O velikom investitoru

  • Tvornica plastične ambalaže - Tvrtka Sibo Group iz Škofje Loke, osnovana 1967. godine, bavi se izradom plastične ambalaže za lijekove, plastičnih zatvarača za prehrambenu industriju, medicinskih proizvoda, proizvoda za oralnu higijenu te razvojem, prozvodnjom i prodajom alata za preradu plastičnih masa.
  • Najmanje 30 radnih mjesta - Tvrtka ima 400 zaposlenih u Sloveniji, SAD-u i Rusiji, a izgradnjom nove proizvodne hale u Ljubešćici planira se otvaranje novih 30 radnih mjesta, kasnije i više.
  • Izvoz širom svijeta - Tvrtka svoje proizvode izvozi u više od 65 zemalja svijeta te ima više od 300 kupaca iz cijelog svijeta. Proizvodi više od šest milijardi proizvoda godišnje te ima više od 65 milijuna eura prihoda.

Komentari