dobro djelo

eTV - Ovo je čovjek koji je oporučno čakovečkoj bolnici ostavio blizu 800 tisuća kuna

Gospodin Vinko bio je dugogodišnji štediša Fine'se Credos d.d., jedne od tvrtki Fine'sa Grupe u čijem je vlasništvu i portal eVaraždin, a naši novinari posjetili su ga 2019. godine, kada je slavio 90. rođendan…

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.04.2022. 07:33

Zadnja izmjena: 17.04.2022. 09:08

Kada je ovih dana u Županijski bolnici Čakovec spomenuto kako je 785 tisuća kuna za projekt novog prilaza bolnici i Hitnoj službi donirao Vinko Martin, zasigurno su se svi zapitali tko je on. 

Vinko Martin umro je u 91. godini života 2019. godine i posljednjih je godina svojeg života bio korisnik brojnih usluga Županijske bolnice Čakovec. Šira javnost upoznala ga je u listopadu 2018. godine, kada su ga u domu za umirovljenike posjetili novinari portala eVaraždin

Gospodin Vinko bio je, naime, dugogodišnji štediša Fine'se Credos d.d., jedne od tvrtki Fine'sa Grupe u čijem je vlasništvu i portal eVaraždin, a naši novinari tada su gospodina Vinka posjetili zajedni s glavnom izvršnom direktoricom Fine'se Credos Mirjanom Geček.

'Štedjeti, makar malo'

Gospodina Vinka, koji je tada slavio 90. rođendan, počastili smo tortom, a on nas sa sljedećim vrijednim savjetima.

- Što bih ja napravio sad pod stare dane da nemam neku zalihu novca, a zaliha nikad ne može biti prevelika. Štedjeti znači: ne puno, nego makar malo, da bi tako malo po malo imali sve više i više. Život je samo jedan i promašiš li ga uludo si živio - rekao nam je gospodin Vinko, koji je kao donator čakovečke bolnice dobio i svoje spomen-obilježje, u trajno sjećanje na njegovo dobročinstvo.

'Više od posla, prijateljstvo'

Glavna izvršna direktorica Fine'se Credos Mirjana Geček prilikom posjete gospodinu Vinku prije tri godine prisjetila se njihovih početaka:

- Gospodin Martin bio nam je klijent i prijatelj od 1997. Došao je u tada našu banku "Kovanica" kao klijent, a od 2010., kada smo osnovali Fine'su Credos, kao štediša i ulagač došao je ponovno k nama. Naša poslovna suradnja potom je prerasla u prijateljstvo, a to je i cilj našega poslovnog sustava - da poslovna suradnja postane i nešto više.

 

Što je Vinko Martin donirao?

Ugovorena vrijednost projekta je 1.16 milijuna kuna, a otvorenjem ovog infrastrukturnog projekta omogućen je brži, sigurniji i dostupniji pristup pacijentima, posebice osobama s invaliditetom. Rekonstruirane su prilazne ceste, parkiralište, kanalizacijska mreža i rasvjeta te je uređen okoliš čime je prostor osim funkcionalnosti dobio prekrasan novi vizualni identitet.

Komentari