Brojni poduzetnici u varaždinskoj Areni saznali kako do bespovratnih poticaja

galerija-images/poduzetnicki impuls

Objavljeno: 26.02.2015. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Predstavljanje programa Poduzetničkog impulsa 2015. u Varaždinu održano je u prostorijama Sportske dvorane Arena.

Informativnu radionicu "Program poticanja poduzetništva i obrtništva – Poduzetnički impuls 2015." organizirala je Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta te Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom. Ulaz na Informativnu radionicu bio je besplatan, a održali su je predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta pred brojnim zainteresiranim poduzetnicima. Na samoj radionici svi zainteresirani su mogli saznati vrijedne informacije kako u ovoj godini iskoristiti bespovratne poticaje.

Predavanja su održali Nikola Kučiš, direktor AZRE, Nadica Žužak pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Iva Kelava viši savjetnik iz HAMAG BICRO-a te Goran Ševo, voditelj klastera pri MINPO-u , a pozdravne govore okupljenima su uputili gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić izrazio je zadovoljstvo što su se pozivu odazvali brojni poduzetnici koji u ovim izazovnim vremenima uspješno rade, zapošljavaju i isplaćuju plaće:
- Želim poduzetnicima da na najbolji mogući način iskoriste dostupne potpore jer su one 12 do 13 puta više nego na počecima Projekta te da osmisle kvalitetne poduzetničke projekte i dodatno doprinesu konačnom izlasku iz recesije – poručio je zamjenik te dodao kako je i županija po kreditnim linijama 'pustila' 64 milijuna kuna svježeg novca u gospodarstvo unazad nekoliko godina, a zavisno od linije do linije, i sufinancirala kamate do 2 posto.

Službeno predstavljanje programa Poduzetnički impuls 2015. započelo je u 23. veljače u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Novi Program za poticanje poduzetništva i obrta u 2015. godini iznositi će oko 4 milijarde kuna, a moći će se ostvariti potpora do 15 milijuna kuna za proizvodnju te do 10 milijuna kuna za turističke projekte. Prvi natječaj u sklopu Programa očekuje se u ožujku ove godine.

Za informacije vezane uz prijavu na Poduzetnički impuls kontaktirajte Finesa Grupu d.o.o. na telefon: 042/492-950 ili na e-mail: [email protected]

{gallery}poduzetnicki impuls{/gallery}

Komentari