Čakovečki mlinovi danas počinju otkupljivati pšenicu po cijeni od 1,35 kn/kg

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.07.2012. 16:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Čakovečki mlinovi danas počinju otkupljivati pšenicu po cijeni od 1,35 kuna za kilogram za pšenicu roda 2012. godine standardne kvalitete; vlaga 13,5 posto, hektolitarska masa  76 kg/hl primjese 5 posto uz odbitak 1 posto kala, te 0,04 kn/ po kilogramu na ime troškova prijema.

U ovome je uračunat i prijevoz do silosa Čakovec. Isplata je za dva radna dana od dana predaje pšenice na račun u Međimurskoj banci. Pšenica koja se prima na polog za prodaju mora biti zdrava, nezaražena biljnim bolestima ili štetnicima, podobna za uporabu u mlinskoj industriji za proizvodnju ljudske hrane.

Neće se primati pšenica s vlagom iznad 21 posto niti s primjesama iznad 8 posto. Pšenica se prima svakim danom između 6 i 21 sat.

Poljoprivredna gospodarstva koja žele pšenicu predati na polog za zamjenu neka obavezno sa sobom ponesu i knjižice pologa kako bi se mogla obaviti sva potrebna evidentiranja. Ujedno se svi poljodjelci mole da sa sobom obavezno ponesu osobne iskaznice, dokument o matičnom identifikacijskom broju poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG).

Predaja pšenice na polog bit će moguća tijekom srpnja i kolovoza zaključno sa 31. kolovozom 2012. godine, nakon toga neće postojati mogućnost predaje pšenice na polog za prodaju, zamjenu ili direktne zamjene. Tijekom žetve Čakovečki mlinovi kontinuirano primaju i raž, ali ona s vlagom iznad 13,5 posto neće se primati. Čakovečki mlinovi  ne primaju tritikalu (pšenoraž).

Za vrijeme prihvata pšenice važiti će privremena regulacija prometa oko mlina u Čakovcu.

Kolona vozila koja čekaju na istovar pšenice se formira u Ulici Žrtava fašizma i Mlinskoj ulici od Buzovca prema mlinu. Iz Gajeve i Novakove ulice se neće moći ulaziti u kolonu kao niti na istovar pšenice.

Komentari