Čedomil Cesarec ponovno izabran za predsjednika HGK

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.12.2011. 16:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Na sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin, koja je održana u petak, 2. prosinca, jednoglasno je na novi mandat od četiri godine za predsjednika županijske gospodarske komore izabran Čedomil Cesarec.

Govoreći na sjednici Gospodarskog vijeća predsjednik Cesarec je posebno istaknuo kako je proteklo razdoblje obilježila najveća gospodarska kriza i izuzetno teški uvjeti poslovanja.

Primjerice, u odnosu na 2008. godinu iznos nepodmirenih naloga porastao je čak 228 posto.

No, i u tako teškom poslovnom okruženju gospodarstvo Varaždinske županije je opstalo kao "najtvrđa jezgra cijelog hrvatskog gospodarstva, koje i dalje radi i izvozi", pa je čak ostvarilo i rast izvoza od 15 posto, te povećalo prihode od izvoza za 21 posto.

- Prema gospodarskim pokazateljima u našoj županiji vidljivo je da se naše gospodarstvo polako oporavlja. Raste nam izvoz i ukupni prihod, produktivnost značajno raste, dobit raste po stopi od 10 posto – naglasio je predsjednik Županijske gospodarske komore, zahvalivši članovima Gospodarskog vijeća na novom izboru.

Za njegovog zamjenika ponovo izabran Miroslav Bunić, predsjednik Uprave tvrtke Zagorje - Tehnobeton.

Govoreći o novom četverogodišnjem mandatu, predsjednik Cesarec je posebno upozorio kako su pred našim gospodarstvom novi veliki izazovi, budući se pokazuje kako se globalna kriza ponovo vraća.

- Sada je jasno da globalna kriza ima "dvostruko dno" i da nas u slijedećoj godini čekaju novi izazovi, koji će se ogledati i u novim globalnim gospodarskim uvjetima na kojem se pojavljuju novi veliki igrači – Kina, Rusija, Brazil i Indija. Novi veliki izazov svakako će biti i ulazak Hrvatske u Europsku uniju i niz promjena u carinskom, trgovinskom, pa i monetarnom sustavu koje će se događati do 2013. godine – rekao je Čedomil Cesarec, istaknuvši kako će ovdašnje gospodarstvo znati odgovoriti i na ovakve promjene u poslovnom okruženju.

Na sjednici Gospodarskog vijeća izabrani su i predsjednici Strukovnih grupa Županijske gospodarske komore.

Komentari