Cesarec: Vizija, rad i kompetencije okrunjene uspjehom

Objavljeno: 20.05.2011. 09:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Značajan doprinos činjenici da je Varaždinska županija najkonkurentnija županija u Hrvatskoj dala je upravo Županijska komora Varaždin proaktivnom, regionalnom gospodarskom politikom koju provodi još od 1996. godine, favoriziranjem vlastitih rješenja, često sasvim suprotnih od nacionalnih trendova.

Kod osnivanja „Gospodarske zone Varaždin“, prve poslovne zone u Varaždinskoj županiji nakon osamostaljenja, kada nije bilo domaćih izvora, stranim su  investitorima ponudili cjelokupnu gospodarsku infrastrukturu i svu logističku podršku u formi „one-stop shopa“, i uspjeli u potpunosti, rekao je Čedomil Cesarec, predsjednik Županijske gospodarske komore.

Stečeno iskustvo primijenili su i u projektu osnivanja i punjenja Slobodne zone Varaždin, koje je uspješno zaokruženo u svibnju 2011. godine, prodajom posljednje parcele za izgradnju novog proizvodnog objekta.

- U Varaždinskoj županiji, unatoč dilemama, uvijek smo bili svjesni da nam je za daljnji stalni gospodarski razvoj nužna industrija. Zahvaljujući toj spoznaji kroz tranzicijski smo period ulagali velike napore, ponekad sasvim usamljeni na hrvatskoj gospodarskoj sceni, da očuvamo industriju, da prevladamo naslijeđene strukturne probleme, nisku akumulativnost, visoki radni intenzitet i kroničnu nezaposlenost - istaknuo je Čedomil Cesarec.

Navodi i da je dugoročno šansu uočena u reindustrijalizaciji i povećanju izvoza kao najznačajnijim strateškim ciljevima.

- Danas, kada je Varaždinska županija vodeća u Hrvatskoj prema pokazateljima konkurentnosti, želim čestitati našim poduzetnicima, jer konkurentnost i uspješnost započinje i završava upravo u realnom sektoru. Na ovom iznimnom priznanju čestitam i jedinicama lokalne uprave i samouprave, te svim partnerskim institucijama u Varaždinskoj županiji, koje su zajedno s nama stvarale poslovno okruženje, i s kojima, u dugogodišnjoj suradnji, sinergijskim radom zajednički ostvarujemo ciljeve. Želimo i nadalje biti motor regionalnog razvoja – istaknuo je Cesarec.



Komentari