Četiri Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske stigla u Varaždinsku županiju

Objavljeno: 07.10.2014. 07:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Prošlog je petka u Zagrebu održana dodjela nacionalnih godišnjih nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske", koja se dodjeljuje najboljim OPG-ima, poduzetnicima i projektima u hrvatskom ruralnom turizmu.

Na dodjeli koju su organizirali strukovna udruga Klub članova "Selo" i HF Eko Etno Grupa okupili su se predstavnici obiteljskih gospodarstava i ruralno turističkih projekat te predstavnici županija koje su nominirale lokalne projekte za ovu nagradu. Ocijenjeno je stotinjak prijava iz 12 županija, a dodijeljeno je sveukupno 28 nagrada. Nagrade su dodjeljene u pet kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije te tradicijska ruralna gastronomija.

Među ovogodišnjim laureatima nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" su i Općina Cestica, OPG Franić, OPG Gladović te Udruga žena općine Vidovec.

>> Udruga žena Vidovec i OPG Gladović laureati nagrade "Suncokret ruralnog turizma"

Njih su na nacionalni projekt ocjenjivanja prijavile Turistička zajednica Varaždinske županije i Varaždinska županija.

U kategoriji "Tradicijska ruralna gastronomija" Udruga žena Općine Vidovec osvojila je prvo mjesto, a OPG Franić treće mjesto. OPG Gladović je osvojio prvo mjesto u kategoriji "Turističko seljačka gospodarstva", dok je u kategoriji "Ruralno-turističkih projekata" Općina Cestica osvojila treće mjesto.

Dodjeli su nazočili i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

Komentari