Ikea podnijela zahtjev za gradnju robne kuće u Hrvatskoj i najavljuje 350 radnih mjesta

Objavljeno: 28.12.2012. 20:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Ikea je 27. prosinca službeno podnijela zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj. Riječ je o robnoj kući na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke u općini Rugvica, piše Poslovni.hr.

"Tako su konačno riješene su sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje na kojima smo dugi niz godina intenzivno radili", priopćeno je iz Ikee.

Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njezinu pravomoćnost, pa u tvrtki očekuju kako će građevinski radovi početi tijekom ožujka/travnja 2013. godine. Otvorenje prve robne kuće u Hrvatskoj očekuju godinu dana nakon početka izgradnje.

Ono što će također obilježiti 2013. godinu, osim same izgradnje robne kuće, bit će i intenzivno zapošljavanje budućih zaposlenika, ističu iz Ikee.

Kažu kako će tijekom cijele godine kontinuirano otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti 6 mjeseci pred otvorenje same robne kuće kada očekuju zapošljavanje do 200 budućih kolega.

U konačnici u robnoj kući Ikea raditi će oko 350 zaposlenika. Ukupna investicija tvrtke Ikea u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura.

Izvor: Poslovni.hr

Komentari