Istekao rok za dostavu zahtjeva u izboru privatnog partnera za OB Varaždin

Piše: eVz

Objavljeno: 15.04.2015. 15:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: OBV

Rok za dostavu zahtjeva za sudjelovanje u ograničenom postupku odabira privatnog partnera za projekt javno-privatnog partnerstva Opća bolnica Varaždin istekao je 14. travnja 2015. godine u 13 sati.

Riječ je o uslugama financiranja, projektiranja, rekonstrukcije, izgradnje, dogradnje, opremanja, održavanja i upravljanje zgradom kirurgije i spojnim hodnikom Opće bolnice Varaždin po modelu ugovorno javno-privatnog partnerstva.

Nakon pregleda i ocjene zahtjeva za sudjelovanje slijedi drugi stupanj u kojem će naručitelj odabranim natjecateljima poslati pisani poziv na dostavu ponuda.

Župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo i optimizam jer je u prvoj fazi pristiglo više zahtjeva potencijalnih ulagača te pojasnio kako sad kreće drugi krug nadmetanja u kojem će se odabranim natjecateljima poslati pisani poziv na dostavu ponuda.

-Sve ide prema planu i zadovoljni smo dosadašnjim interesom za sudjelovanje u nadmetanju za javno-privatno partnerstvo jer je to dokaz povjerenja u ovaj projekt i njegove važnosti i potencijala razvoja za cijelu regiju – kazao je župan podsjećajući kako će privatni partner preuzeti obvezu financiranja, projektiranja, rekonstrukcije, izgradnje, dogradnje, opremanja, održavanja i upravljanja zgradom Opće bolnice Varaždin u Varaždinu na  27 godina (2 godine pripreme i građenja te 25 godina održavanja i pružanja usluga).

Projekt javno-privatnog partnerstva „Opća bolnica Varaždin“ započet je sa svrhom poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga kreiranjem dodatnog prostora za pacijente i osoblje kroz rekonstrukciju i nadogradnju objekata bolnice i zdravstvenih prostora.

Projektom je predviđena dogradnja zgrade kirurgije ukupne bruto razvijene površine 8.919,00 m², adaptacija zgrade kirurgije ukupne bruto razvijene površine 11.505,00 m², sanacija zgrade kirurgije (izvan projekta adaptacije) bruto razvijene površine 2.618,80 m² i dogradnja spojnog hodnika između 4 objekta bruto razvijene površine 1.530,00 m².

Procijenjena kapitalna vrijednost projekta iznosi oko 370 milijuna kuna (bez PDV-a), a JPP naknadu za projekt u potpunosti sufinancira Ministarstvo zdravlja.

 

 

Komentari