Lepoglava aktivno radi na realizaciji projekta Tehnološkog centra drvne industrije

Objavljeno: 24.08.2015. 20:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Lepoglava

Kontinuirano se provode aktivnosti u okviru realizacije projekta Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi, poručili su iz Grada Lepoglave.

Nakon što je nedavno potpisana izjava o partnerstvu kojom se kao partner Gradu Lepoglavi na projektu pridružio i Šumarski fakultet iz Zagreba, na samoj je parceli na kojoj bi trebao biti izgrađen objekt Tehnološkog centra drvne industrije, vrijedan oko 63 milijuna kuna, izvršeno kolčenje terena.

Riječ je o parceli koja se nalazi u Poduzetničkoj zoni Lepoglava, površine 6.529 četvornih metara, koju je za potrebe izgradnje Centra osigurao Grad Lepoglava.

Kolčenje terena za potrebe izgradnje centra napravljeno je u trenutku dok traje izrada projektno-tehničke dokumentacije za samu građevinu, a za čiju je izradu Grad Lepoglava dobio potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji je projekt uvrstilo na nacionalnu listu potpora.

S dovršetkom izrade projektno-tehničke dokumentacije, a to bi trebalo biti do kraja rujna, steći će se uvjeti za prijavu projekta na fondove Europske unije.

- Kontinuiramo radimo sve potrebno da bi pripremili projekt za prijavu na fondove Europske unije.  Dosad smo u tome, zahvaljujući svojem znanju, iskustvu i dobroj pripremi, bili uspješni te smo gotovo pa doveli projekt do faze prijave na europske fondove. Nije to bio jednostavan i kratak put, ali zahvaljujući viziji i jasno određenom cilju u tome smo uspjeli – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, i još jednom istaknuo potporu koju ovaj projekt ima od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Varaždinske županije.

Komentari