Na "Ludbreškoj vinskoj cesti - cesti Poštenjaka" u subotu je održan Dan otvorenih podruma.
Posjetitelji su tako imali priliku kušati vino na šest lokacija: OPG i kušaonica vina obitelji Kežman, Vinski podrm Makar, Vinarija Stru?i?, Restoran Arabela, Vinska ku?a Kiri? i Restoran ?rn-bel. S ciljem kvalitetnije i potpune promocije vina ludbreškog vinogorja, ?lanovi Vinske ceste Ludbreg prošle su godine hrabro krenuli u brendiranje vina koje su odlu?ili nazvati "Poštenjak - vino bez zlo?e".
Shvativši važnost prepoznatljivosti te nužnost pozicioniranja na vinogradarskoj karti Hrvatske i šire, brendiranje se nametnulo kao prirodan slijed ulaganja u znanje i kvalitetu vinogradarstva ludbreškog kraja.
Tradicija, rad, dobrota i poštenje koje ponekad grani?e sa naivnoš?u, asociraju?i na Dudeka i Gruntov?ane Mladena Kestnera, simboli su spomenute etikete/brenda pod kojim ?e vino graševina ludbreških vinara iskora?iti na postoje?a i nova tržišta.
Na ludbreškom vinogorju proizvodi se graševina, rajnski rizling, pinot bijeli, sauvignon, silvanac zeleni, chardonnay, burgundac, traminac, moslavac dok su od crnih naj?eš?i frankovka, pinot crni i cabernet. U posljednje se vrijeme vra?a i uzgoj nekih autohtonih sorti kao što su škrlet, kleš?ec, mrkova?a.
S intenzivnijim uzgojem vina na tom se podru?ju zapo?elo s po?etkom održavanja Izložbe mladih vina u Ludbregu koju svake godine organizira udruga vinogradara Trsek.
Komentari