Posao stoljeća: Ludbreški Grafičar kupio izdavačku kuću Znanje

Objavljeno: 21.12.2011. 15:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ludbreška tvrtka Grafičar, vodeći hrvatski proizvođač kartonske ambalaže, etiketa, samoljepljivih etiketa na papiru i foliji, fleksibilne ambalaže, srećaka za lutriju, vrećica i vreća, od koncerna Agrokor kupio je tvrtku Znanje. Posao je vrijedan 9,45 milijuna eura, a Grafičar je preuzeo 99 posto vlasništva nad tvrtkom, priopćili su iz Agrokora.

Ugotor o prodaji vlasničkog udjela Agrokora u tiskari i izdavačkoj kući Znanje kojim je Grafičar postao novi vlasnik te tvrtke, potpisali su danas u Zagrebu predsjednik Uprave Grafičara Franjo Beser i predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić.

Predsjednik Uprave Grafičara Franjo Beser za sada još nije želio komentirati preuzimanje no naglasio je da se radi o velikom i važnom poslu za Grafičar.

- Želimo prvo upoznati naše zaposlenike sa našim planovima, no mogu reći da se radi o izuzetno važnom poslu za Grafičar kojim naša tvrtka postaje najveća tiskara u Republici Hrvatskoj. Želimo što prije pokrenuti proizvodnju i dati ljudima posao i mogućnost zarade u ovim teškim vremenima – rekao je Beser za eVarazdin.hr

Preuzimanjem Znanja otvara se novo razdoblje u poslovnom životu Grafičara jer se djelatnost te tvrtke sada širi iz primarno tiskarske i na izdavačku djelatnost.

Grafičar je do sada bio vodeći proizvođač kartonske ambalaže, etiketa, samoljepljivih etiketa na papiru i foliji, fleksibilne ambalaže, lutrijskih srećaka, vrećica i vreća u regiji, a sada ima priliku uspješno poslovanje proširiti i na izdavaštvo.

Komentari