Svjetsko zlato varaždinskom siru od kozjeg mlijeka

Objavljeno: 06.12.2011. 07:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: devia.com

Vindijin meki kozji sir Capron, osvojio je zlatnu medalju za kvalitetu na uglednoj manifestaciji World Cheese Awards u Birminghamu.

Prehrambena industrija Vindija ostvarila je ovih dana još jedan zapažen rezultat na velikom međunarodnom natjecanju, te ponijela priznanje za vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda.

Ovog puta radi se o zlatnoj World Cheese Awards medalji, koja je pripala Capronu, izvrsnom mekom siru od kozjeg mlijeka.

Capron odlikuje specifičan okus nastao pod utjecajem bakterijske kulture Brevibacterium linens koja se razvija prilikom procesa zrenja.

Ovaj nagrađivani sir osvojio je nagradu World Cheese Awards i 2005. godine, a pored toga nositelj je i prestižnog znaka "Izvorno hrvatsko".


Izvor: suvremena.hr

Komentari