Tvrtka Bernarda se predstavila na 3. Inovacijskoj misiji u Bruxellesu

Objavljeno: 17.11.2013. 19:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U organizaciji Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj i Predstavništva HGK u Bruxellesu uspješno je održana 3. Inovacijska misija. Na njoj su sudjelovale hrvatske inovativne tvrtke PIP, Corbrevis, Čista  zona i Bernarda iz Pušćina.

U uvodnom dijelu ovog događanja sudionicima su predstavljene mogućnosti sudjelovanja u programu HORIZON 2020 s naglaskom na mala i srednja inovativna poduzeća a koju je održao Iker Ayerbe, predstavnik EK Opće uprave za istraživanje i inovacije te mogućnosti sudjelovanja u kreiranju EU politika za inovacije kroz Odbor za inovacije pri Eurochambersu koje je predstavila Bettine Gola.

Direktorica predstavništva HGK u Bruxellesu, Dragica Martinović predstavila je aktivnosti predstavništva i upoznala sudionike sa principima lobiranja putem udruženja kojih je komora članica kao npr. EuroCommerce.

Nakon uvodnog dijela održani su poslovni razgovori između hrvatskih i belgijskih tvrtki na kojima je uspostavljena poslovna suradnja. Svim hrvatskim tvrtkama prema njihovim zahtjevima pronađeni su partneri za poslovne razgovore.

Inače, u subotu 16. studenoga zatvoren je sajam inovacija Innova u Bruxellu na kojem su izlagale hrvatske inovativne tvrtke u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i supokroviteljstvo Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK.

Komentari