DAN EUROPE

Foto - Održana edukativna radionica 'Ključni izazovi i rizici u provedbi EU projekata'

Objavljeno: 09.05.2023. 12:53

Zadnja izmjena: 09.05.2023. 14:12

Povodom Dana Europe je danas u Park Boutique Hotelu, u sklopu provedbe projekta 'Suradnja za razvoj' održana edukacija pod nazivom 'Ključni izazovi i rizici u provedbi EU projekata'.

Svrha edukacije je upoznati polaznike s pravilima i uvjetima provedbe projekata financiranih iz EU izvora uz vježbe te korištenje primjera dobre prakse. Projekt  'Suradnja za razvoj' provodi JURA (Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije), a financiran je sredstvima Europskih fondova za regionalni razvoj. U navedenom projekti zaposlenici JURA-e pružaju besplatnu stručnu pomoć za pripremu i provedbu razvojnih projekata, te provode različite besplatne edukativne aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 3 milijuna eura od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira oko 2,6 milijuna eura. Projekt traje 60 mjeseci od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. Godine.

- Do kraja prošle godine pripremili smo oko 70 projekta, u provedbi je 53 projekta, organizirali smo 8 ovakvih radionica i izradili 16 strateških dokumenata. Organizacija informativnih događanja potrebna je prije svega zbog ovih novih izazova s kojima se susrećemo. Ne mislimo samo na digitalne i zelene izazove, nego i na sve ostale – rekao je ravnatelj JURA-e Mladen Jakopović.

Komentari