nezadovoljni dosadašnjim odnosom

Prijevoznici iz Varaždina: "Zahvaljujemo se ministru na pozivu i najavljujemo prosvjede"

Objavljeno: 05.07.2016. 15:15

Zadnja izmjena: 05.07.2016. 15:49

Foto: Sonja Ognjenović

Udruga cestovnih prijevoznika na čelu s predsjednikom Dragutinom Kranjčecom izrazila je neslaganje s načinom rada nadležnog ministarstva te odnosom prema hrvatskim cestovnim prijevoznicima.

Prema njegovim riječima, Udruga unatrag godinu dana kontinuirano upozorava na niz nepravilnosti i apsurdno zakonsko uređenje kojem su podvrgnuti domaći prijevoznici.

- Sve točke koje tražimo da se mijenjaju, ostale su samo na papiru, a mi pokušavamo postići da se buduća Vlast primi posla i da proba nešto raditi u interesu hrvatskog cestovnog prijevoza.

U ovom trenutku je u Hrvatskom cestovnom prijevozu preko 60 tisuća zaposlenih. Posljednji u nizu događaja koji je natjerao članove ove Udruge da opet dignu svoj glas je situacija s novim zakonskim uređenjem minimalne plaće vozača na području Francuske.

-Unatoč činjenici da je jedanaest ministara prometa iz zemalja EU zatražilo od Europske Komisije pokretanje postupka protiv takvog protekcionističkog uređenja Franscuske, ali i Njemačke, naše ministarstvo, ne samo da nije reagiralo, nego nije ni obavijestilo hrvatske prijevoznike o novom uređenju - objasnio je Dragutin Kranjčec.

Udruga je dobila poziv za susret s ministrom prometa, ali će poslati otvoreno pismo tijekom sutrašnjeg dana u kojem će se zahvaliti na njegovom pozivu. Kako kažu, za njih taj poziv ne znači više ništa.  Također su najavili izlazak na ulice, ako do promjene ne dođe.

Komentari