Uručene diplome polaznicima tečaja za rukovanje AVD uređajem

Piše: eVz

Objavljeno: 16.04.2015. 17:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Polaznici tečaja

U okviru razvoja kompetencija i znanja pripadnika operativnih snaga Zaštite i spašavanja Varaždinske županije, zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije Alen Kišić uručio je diplome polaznicima tečaja Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD), kojeg je provodio Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tečaj je na području Varaždinske županije do sada pohađalo osamdesetak polaznika, koji su osposobljeni za rukovanje AVD uređajima, među kojima su i članovi Radio kluba Varaždin, Rafting kluba Matis te Kluba podvodnih aktivnosti Drava, a koji su primili diplome Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za uspješno završen tečaj.

Diplome im je u Županijskoj palači uručio zamjenik župana Alen Kišić, kazavši pritom kako je želja Varaždinske županije da se što više pripadnika operativnih snaga za zaštitu i spašavanje osposobi za razne stvari, poput povezivanja putem radio veza i za upotrebu AVD uređaja.

– Stvaramo uvjete koliko nam financije dopuštaju da omogućimo pomoć, a potrebni su nam ljudi koji će dati svoje vrijeme i svoj trud kako bi nekome spasili život. Hvala vam što ste dio operativnih snaga i što u vama imamo kvalitetnog partnera i jamca sigurnosti u kriznim situacijama u našoj županiji - poručio je zamjenik Kišić članovima klubova uključenima u sustav zaštite i spašavanja Varaždinske županije.

Varaždinska županija i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, aktivno su uključeni u provođenje navedenog tečaja, koji se provodi sukladno nacionalnom Programu javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce – spasi život“ Ministarstva zdravlja RH, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Komentari