Vaba i Ministarstvo poduzetništva surađuju na programu kreditiranja

Objavljeno: 08.12.2014. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

Predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin Ivica Božan i ministar Ministarstva poduzetništva i obrta Gordan Maras potpisali su danas u Ministarstvu poduzetništva i obrta Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi programa "Kreditom do uspjeha 2014. - Kreditom do uspješnog poslovanja", kojim će se osigurati još kvalitetniji uvjeti kreditiranja malih i srednjih poduzetnika i obrtnika odnosno stvoriti potrebni uvjeti za uspješno buduće poslovanje.

Poduzetnicima će tako, sukladno ovom programu, biti na raspolaganju sredstva u iznosu od 30.000 do 200.000 kuna, a namijenjena su financiranju tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava. Rok otplate je 4 godine, uz poček od 6 mjeseci koji ulaze u rok otplate kredita, dok fiksna kamatna stopa iznosi 8 posto, odnosno 7,5 posto ukoliko je kredit odobren uz jamstvo Agencije HAMAG BICRO.

Navedenim programom Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatnu stopu u obliku državne potpore male vrijednosti sukladno odredbama Uredbe Europske komisije u iznosu od 5 postotnih poena, tako da za korisnike kredita kamatna stopa iznosi 3 posto godišnje, fiksna. 

Vaba d.d. banka vlastitim će sredstvima formirati kreditni fond od 5.000.000 kuna iz kojeg će se, sukladno potpisanom Ugovoru, odobravati poduzetnički krediti obrtnicima i malim i srednjim poduzetnicima u sljedeće četiri godine odnosno do kraja iskorištenja istog.

- Današnje potpisivanje Ugovora Vaba d.d. banke i Ministarstva poduzetništva i obrta nastavak je dosadašnje uspješne suradnje kojim će se otvoriti nove mogućnosti za poduzetnike i obrtnike Varaždinske županije, no jednako tako i sve ostale koji svoju financijsku podršku odluče potražiti u Vaba d.d. banci Varaždin - istakao je Ivica Božan, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.

Komentari