Varaždin i Varaždinske Toplice u turističkom pilot projektu HTZ-a

Objavljeno: 07.08.2014. 18:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Na izvanrednoj sjednici, održanoj 1. kolovoza, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o izboru 22 destinacije  koje će sudjelovati u pilot projektu PPS za posezonu 2014. godine.

PPS je skraćenica za koncept pred i posezone.

Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Od 22 destinacije 14 je na jadranskom i osam na kontinentalnom području.

Među osam se našla jedinstvena destinacija Gornjeg Međimurja i Varaždina, a koja obuhvaća Sv. Martin na Muri, Varaždin, Štrigovu i Varaždinske Toplice.

- Posebno raduje veliki interes kontinentalnih destinacija za sudjelovanje u pilot projektu, upravo s ponudom koja obuhvaća glavne turističke proizvode planirane Strategijom razvoja turizma RH do 2020. S obzirom na ujednačene i kompatibilne ključne turističke proizvode, ponudu događanja, izleta, tematskih proizvoda i sportsko–rekreacijskih sadržaja, proširene destinacije udruživanjem će biti u mogućnosti tržištu ponuditi raznovrsniju, bogatiju, atraktivniju i konkurentniju ponudu, upravo u posezonskom razdoblju, kada je smanjena turistička potražnja - objašnjeno je na internestskim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Kako bi se osigurala uspješna tržišna komunikacija koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji turista o Hrvatskoj kao destinaciji koja ima atraktivnu PPS ponudu, uvest će se sustav PPS oznaka i certificiranja, kojime će biti obuhvaćeni subjekti javnog i privatnog turističkog sektora.

 

Komentari