Varaždin: Bios godišnje proizvede i otkupi 12 tisuća tona povrća i voća

Objavljeno: 15.02.2015. 17:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: AF/Bios

U varaždinskoj tvrtki Bios godišnje se proizvede i otkupi više od 12 tisuća tona povrća i voća, zahvaljujući suradnji sa 160 obiteljskih gospodarstva...

Godišnje se u našoj tvrtki proizvede i otkupi više od 2 tisuće tona mrkve, 7 tisuća tona krumpira i 3 tisuće tona luka, istaknuto je u petak na predstavljanju varaždinske tvrtke "Bios" koja posluje u poslovnoj grupi AgroFructus.  

Da bi to postigli, zaposlenici rade u tri smjene i godišnje ostvare promet vrijedan 50 milijuna kuna. Tvrtka Bios specijalizirana je za organizaciju proizvodnje i otkupa povrća i voća s područja sjeverozapadne Hrvatske, a ima redovnu suradnju s više od 160 obiteljskih gospodarstava.

Od njih otkupljuju gomoljasto, lukovičasto i lisnato povrće, najviše luk, mrkvu, krumpir i zelje. Tvrtka ima i vlastitu proizvodnju u plasteniku veličine 1 hektara koji je opremljen najsuvremenijom tehnologijom za uzgoj povrća te moderne skladišni, pakirni i proizvodni pogon.

- U samo godinu i pol dana otkako je tvrtka Bios postala članica naše grupe dvostruko smo povećali kapacitete, proizvodnju i broj zaposlenih te značajno unaprijedili organizaciju otkupa povrća i voća i na području sjeverozapadne Hrvatske – naglasio je Denis Matijević, predsjednik Uprave AgroFructus grupe, čijih se voće i povrće plasira u sve trgovačke lance u našoj zemlji, ali i na tržišta u inozemstvu.

Na predstavljanju u Varaždinu predsjednik Uprave AgroFructus grupe najavio je nova kapitalna ulaganja u tvrtki Bios, koja ima 70 zaposlenika.

- Proizvodnja u našem plasteniku primjerice, osigurava nam plasman od 45 tona sitnolisne salate, a uz luk, mrkvu, krumpir i zelenje, za što imamo osigurane skladišne i pakirne prostore razvijamo i vlastite robne marke – luk Lucija, krumpir Francek i Mirisno voće. Stoga možemo reći kako smo cijenjeni i pouzdan partner svih većih domaćih i stranih trgovačkih lanaca – rekao je Neven Kuga, direktor varaždinskog Biosa.    
    

Komentari