Varaždinski kulen u San Franciscu i Los Angelesu

Objavljeno: 24.08.2012. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Nema kulena do slavonskog, reći će mnogi, no tu je i onaj varaždinski, koji dolazi iz radionice obiteljske tvrtke Eltom Ivana Tomaškovića.

Kulen, kulenova seka, špekerica i slanina, sve s predznakom varaždinski, nastaju u suvremenom pogonu u zoni male privrede u Jalkovcu. Tu su i jalkovečka kobasica, špek...

- Između slavonskog i varaždinskog kulena samo je jedna razlika - u slavonski ide paprika, a u varaždinski biber. Ljudi odlično reagiraju na naš kulen, kao i na sve ostale proizvode. Jako ih hvale, no nažalost, nemaju novaca. Mislio sam da će biti teško napraviti pogon, no plasman je najveći problem. Plasiramo u Zagrebu na tržnici na Kvatriću, tamo nam je glavna prodaja, a u Varaždinu ćemo uskoro na biškupečkom sajmu - kaže I.Tomašković.

Zasad proizvode 500 kilograma mjesečno, a koriste meso isključivo hrvatskog podrijetla. Tomaškovići proizvode i kulen s hrenom, a na ovogodišnjem Špancirfestu promovirat će i kobasice s dodatkom hrena. Smiješi im se i izvoz.

- Rješavamo papire za naše proizvode za Los Angeles i San Francisco. Postupak je u tijeku, nadamo se da će sve proći u najboljem redu - rekao je I. Tomašković.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku.

Komentari