Wall Street: burzovni indexi u plusu

Objavljeno: 15.09.2011. 10:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon nervoznog trgovanja, na Wall Streetu u utorak su burzovni indeksi završili u plusu, drugi dan zaredom, jer se ulagači nadaju da će europski dužnosnici uskoro poduzeti mjere kojima bi spriječili širenje dužničke krize. Piše profitiraj.

Analitičari kažu da je u cijene dionica već ugrađen najgori mogući scenarij, čak i bankrot Grčke, pa bi svaka vijest u pravom smjeru pozitivno utjecala na tržište.

- Još uvijek postoji mogućnost formiranja velikog paketa pomoći, no mislim da su ulagači već razmotrili sve posljedice najgoreg mogućeg kratkoročnog scenarija, pa neki od njih vide priliku za kupnju nakon oštrog pada cijena dionica – kaže Bryant Evans, portfelj menadžer u fondu Cozad Asset Management.

U utorak, kao i dan prije, najviše su porasle cijene u tehnološkom sektoru.

Dionica Oraclea poskupila je 3,6 posto, a sljedile su je dionice Intela i Applea, s rastom od oko 1 posto.Porasle su i cijene u industrijskom sektoru. S&P indeks tog sektora ojačao je 1,9 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,87 posto, na 5.174 boda, dok je frankfurtski DAX skočio 1,85 posto, na 5.166 bodova, a pariški CAC 1,41 posto, na 2.894 boda.

Izvor: profitiraj.hr

Komentari