Medvedec o ostavci: Nisam tražio podršku ni od koga, a ne vraćam ni mandat

Objavljeno: 06.05.2015. 09:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

U svega šest mjeseci, Gradsko vijeće grada Varaždinskih Toplica ostalo je bez svog drugog predsjednika s obzirom na to da je Stanko Medvedec podnio pisanu ostavku na tu dužnost.

Ostavku je podnio, kako je sam naveo, zato jer su se promijenile okolnosti. Izašao je iz Hrvatske stranke rada - laburista te je želio provjeriti ima li još uvijek povjerenje gradskih vijećnika.

- Promjenom okolnosti, mojim izlaskom iz laburista, želio sam provjeriti raspoloženje vijećnika, i uživam li njihovo povjerenje u novonastaloj situaciji. Sazvao sam međustranački kolegij predsjednika klubova vijećnika. U nekoliko je navrata tjekom sastanka rečeno je da nisam dužan provjeravati povjerenje vijećnika. Bila je to isključivo moja želja.
Nisam molio podršku, nisam ju ni tražio - rekao je Medvedec.

Na spomenutom kolegiju, SDP i HNS su se izjasnili da Medvedec nema njihovo povjerenje, dok su predsjednici klubova HDZ-a i HSLS-a podržali Medvedeca.

- Predsjednici klubova HDZ-a i HSLS-a su izrazili zadovoljstvo mojim radom i načinom vođenja sjednica i dali mi povjerenje u ime svojih stranaka. Obzirom da vijećnici HDZ-a i HSLS-a nisu prisustvovali sjednici  kod mog izbora za predsjednika Gradskog vijeća, i činjenicu da uz njihovu potporu mogu ostati predsjednik vijeća, svejedno podnosim ostavku - odlučan je Medvedec te dodaje kako u budućem radu Gradskog vijeća očekuje međusobno uvažavanje, toleranciju i poštivanje različitog mišljenja.

- Osobno smatram da sam u vremenu predsjedanja Gradskim vijećem funkciju obavljao korektno, pošteno, u interesu grada i građana, a tome u prilog ide i moje sprečavanje povećanja cijena pogrebnih usluga za 25% od strane Gradske firme Forum. Nigdje i ni na koji način se nisam osobno okoristio funkcijom. Budućem predsjedniku Gradskog vijeća želim uspješan rad - rekao je Medvedec.

Što se tiče vraćanja mandata laburistima, Medvedec smatra da ga ne treba vraćati te da će u Gradskom vijeću odsad nastupati kao nezavisni vijećnik.

- Obzirom da se nisam ogriješio o nijedan članak statuta bivše stranka, da nisam isključen iz stranke, da u ispisnici stoji da stranka nema nikakvih potraživanja prema meni, da to više nije stranka u koju sam bio pozvan (Lesarovi laburisti), mandat gradskog vijećnika odradit ću kao nezavisni vijećnik - istaknuo je i napomenuo kako ne postoji potpisana izjava o vraćanju mandata.

- Očekujem predočenje te izjave, kao što ja predočujem sve dokumente vezane uz svoj rad. Svojoj bivšoj stranci, kao i bivšim kolegama želim sve najbolje u daljnjem radu, a posebno u Varaždinskim Toplicama gde će sad članovi laburista moći ući u Upravna vijeća i Nadzorne odbore i svi se zaposliti. Moje je zalaganje da na tim mjestima budu stručne osobe. Ukoliko iz stranke budu maknuti ljudi koji joj nanose štetu, ukoliko se stranka vrati na izvorna načela istinu, rad, znanje, poštenje i društvenu pravednost, nije nemoguć moj povratak - zaključio je Medvedec.

Komentari