Crkveni zborovi predstavljaju se na Festivalu Dobrog pastira

Objavljeno: 29.04.2012. 16:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Festival Dobrog Pastira, kojeg organiziraju Ured za pastoral duhovnih zvanja  i Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije, i ove se godine priređuje u nedjelju 29. travnja s početkom u 16 sati.

Nedjelja Dobrog Pastira se u Crkvi obilježava kao Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, a Varaždinska biskupija ga već tradicionalno obilježava prigodnim Festivalom u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu.

Uoči Godine vjere Festival je posvećen prvoj novozavjetnoj vjernici, Blaženoj Djevici Mariji, uz temu “Marija – blažena što povjerova!“

Na Festivalu će sudjelovati zborovi mladih i pojedinci, koji aktivno djeluju u svojim župnim ili redovničkim zajednicama.

Nastupit će zbor mladih “Ime ljubavi” župe sv. Nikole iz Koprivnice, vokalni ansambl “Svjetlost” župe Sv. Juraj na Bregu, zbor mladih župe sv. Fabijana i Sebastijana i zbor mladih “Adonai” iz Varaždina, zbor mladih “Agape” iz župe Kneginec, vokalna skupina mladih “Anđeli mira” iz župe Podturen, zbor mladih “Benedictus” iz Kloštra Podravskog, vokalna skupina "Mirabilia Dei" iz župe Duha Svetoga - svetište Sveta Mati slobode iz Zagreba, vokalni ansambl “Sakcinski” iz Ivanca i solistica Martina Evačić.

Komentari