Dvodnevni Tamburaški festival u Babinec i Cesticu privukao staro i mlado

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.11.2015. 10:29

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:10

Foto: FT

Dvodnevni Tamburaški festival koji je u dane vikenda održan u sklopu programa DE-PARK, privukao je više stotina posjetitelja koji su u narodnoj glazbi uživali u Babincu i cestičkoj školskoj dvorani...

Prvog dana nastupile su viničke Krijesnice i Faringaši iz Prigorca koji su se predstavili i nedjelju kada je  festival započeo izvođenjem pjesme Kaj vu duši koju su zajedno otpjevali Ivica Pepelko i Ženska vokalna skupina Kušlec, a potom je uslijedio niz od dvadeset i pet pjesama.

Sam koncert realizirala je programsko tehnička ekipa radija Kaj, a cijeli program podijeljen je u četiri cjeline. U prvom dijelu programa nastupila je Ženska vokalna skupina Kušleci, Mario Plantak, Iva Ranogajec Inkret, Ivan Povijać, Gordana Ivanjek Tušek, Ivan Brezni i Mili, a Gabrijela Hrženjak i Ivica Pepelko otpjevali su pjesmu Vse se menja.



U trećem dijelu izvedeno je sedam pjesama, a prethodno navedeni pjevači, bez Gabrijele i Ivice, otpjevali su pjesme Zagorka, Ja sam rođen Zagorec, Navek te se zmislim, Bolje nekaj, nego nikaj, Prave puce,  Ja sem zaljubljen, i Stara hižica.

U drugom dijelu nastupili su Faringaši koji su otpjevali pjesme Vrnul tebi bum se ja i Šlavuj, a uz pratnju tamburaša u tom dijelu programa Ženska vokalna skupina Kaliope otpjevala je pjesme V zipki nam dragoga kaja i Ja bi bila, dok se Ela Canjuga predstavila pjesmom Stiha, stiha povedaj mi mati. U završnom dijelu predstavili su se Vinički tamburaši koji su samostalno izveli pjesme Klinčeki i Penezi, a uz njihovu pratnju pjesme, Dobro mi došel prijatel i Spoved, otpjevao je  Juraj Galina, a pjesmu Fala ti mati izvela je Gabrijela Hrženjak.



Pred kraj dvosatnog programa ispred Općine Cestica publici i izvođačima zahvalio je, u svoje ime i svojih suradnika, predsjednika Vijeća Tomislava Lazara i zamjenika Žarka Rodeša, načelnik Mirko Korotaj koji je naglasio da se festival financira sredstvima Europske unije, a u projektu sudjeluju općine i partneri s obje strane hrvatsko-slovenske granice.

Na završni dio programa došli su i voditelji projekta, Sonja i Jernej Golc iz PRJ Halo iz Cirkulana, a među brojnom publikom bilo je i dosta djece među kojima je bila i dvogodišnja Mia Herceg iz Majerja i četverogodišnja Mila Kotolenko Majer.

Komentari