Evo kako je bilo

Foto - U Dvorcu Trakošćan proslavljena Kineska Nova godina

Objavljeno: 06.02.2024. 08:21

Zadnja izmjena: 06.02.2024. 08:21

Foto: Dvor Trakošćan

Dvorac Trakošćan bio je domaćin nezaboravne proslave Kineske nove godine koju je organizirao u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu te uz podršku Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH.

Program raznih aktivnosti trajao je od 10 do 16 sati. Za djecu je bilo organizirano oslikavanje lica elementima zmaja, izbor najbolje maske te pričanje zanimljivih priča i legendi o trakošćanskom i kineskom zmaju. Poseban gost bila je Ema Dujmović iz Samobora koja uči kineski od svoje pete godine, a za je djecu pripremila priču i crtež zmaja. Odrasli su mogli isprobati tradicionalnu kinesku odjeću te slušati zvukove Guzhenga. Također, svaki je posjetitelj mogao otisnuti novogodišnje želje i ispisati svoje ime na kineskom jeziku. Partneri iz Konfucijevog instituta izvodili su tradicionalne plesovi, uključujući ples kineskog lava i kineskog zmaja. Sve ove aktivnosti bile su uključene u cijenu redovne ulaznice za muzej.

- Ova proslava Kineske nove godine u zmajskom dvorcu Trakošćan bila je zaista posebna prilika za spajanje kineske i hrvatske kulture na jednom mjestu. Bilo nam je iznimno drago vidjeti toliko ljudi kako uživaju u aktivnostima i stvaraju nezaboravne uspomene te se nadamo da će ovo postati tradicija koju ćemo nastaviti i idućih godina - navode iz Dvorca Trakošćan.

Komentari