Gradski muzej: Muzejske svečanosti od 16. do 18. svibnja uz bogat program

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.05.2013. 12:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Gradski muzej Varaždin će od 16. do 18 svibnja uz bogat program proslaviti 7. varaždinske muzejske svečanosti i 9. europsku noć muzeja.

Ulaz na sve programe u sklopu Varaždinskih muzejskih svečanosti i Europske noći muzeja je besplatan. U subotu, 18. svibnja, u povodu Međunarodnog dana muzeja besplatan je i razgled svih izložbenih muzejskih postava 9 do 13 sati.

Tako će se u četvrtak u Palači Herzer u 19 sati održati predavanje po nazivom "Je li Sulejman jahao kraj Varaždina?". Bit će predstavljena povijest varaždinskog područja u razdoblju ratovanja s Osmanlijama.

U petak u Starom gradu u 20:30 održat će se degustacija pjenušca, ekoloških vina i ulja, a sve po nazivom "Varaždinbreg za Varaždin – Stoljetna povezanost brega i grada".

Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja proslavit će se u Gradskom muzeju u subotu od 20 do 24 sata. Radi se o bogatom programu koji se može naći na internetskim stranicama Gradskog muzeja Varaždin.

Među zanimljivijima je audiovizualni performans "Pozoj" koji počinje u 22 sata u Starom gradu. Autori su Luka Bunić (video) i Emil Herceg (glazba), Biljana Despinić (vokal), Iva Šerić i Krešimir Koloži (kostimografija) i Lea Jovanovski (gluma).

U subotu u palači Sermage od 22 sata posjetitelji će moći doživjeti galerijski postav starih majstora uz klavirsku pratnju Višeslava Jaklina.

Lančani most – put od Kule stražarnice do Trga Miljenka Stančića, u subotu od 20:30 sati. Radi se o projektu "Kreativni Varaždin" kojim se promovira Centar kreativnih industrija i atelje Sabine Sokač u prostoru Kule stražarnice, koji djeluje uz podršku Grada Varaždina, Tehnološkog parka, Turističke zajednice i Muzeja, a okuplja poznate varaždinske umjetnike i poduzetnike. U Europskoj noći muzeja oni će svoj kreativni rad i suradnju predstaviti kroz modnu reviju, s popratnim programom.

Komentari