Lepoglavski međunarodni klub prijatelja predstavio "Porciju besmisla"

Objavljeno: 03.05.2012. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Iako građani Lepoglave nisu u dovoljnoj mjeri upoznati s radom jedne od organizacija registriranih na području grada, Međunarodni klub prijatelja aktivna je udruga koja svoje aktivnosti, zbog potreba ostvarenja svog najvažnijeg cilja – poticanja suradnje među državama, najčešće provodi izvan grada Lepoglave, piše lepoglava.net

Sa svojim aktivnostima ne prestaju, pa su tako nakon predstavljanja zbirke poezije "Oglej" slovenskog književnika Marjana Pungartnika u Zagrebu te izložbe "Umjetnost ne poznaje granice" u slovenskom Šentjerneju, organizirali promociju zbirke poezije "Porcija besmisla" Stjepana Blažetina mlađeg iz Pečuha u suradnji s Knjižnicom grada Zagreba.

Uz voditeljicu programa Milku Knežević, predsjednicu Međunarodnog kluba prijatelja, u programu su sudjelovali voditeljica Knjižnice grada Zagreba Ljiljana Sabljak, zatim Loris Bučević Sanvičenti, predsjednica Udruge čitatelja, Mišo Hepp, predsjednik Hrvatske uprave Budimpešta te Đuro Vidmarović, književnik i predsjednik Upravnog odbora hrvatskih književnika.

Profesor Blažetin rođen je 1963. godine u Mađarskoj, a Filozofski fakultet završio je u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Direktor je Hrvatskog instituta za hrvatski jezik i stalni profesor na Odsjeku za kroatistiku Sveučilišta u Pečuhu. Također, radi na gradnji mostova prijateljstva dvaju naroda, Hrvata i Mađara, koje spaja povijesno i kulturno zajedničko nasljeđe te na izgradnji dobrosusjedskih odnosa.

Komentari