Ludbreg: Izložba polaznika Male škole keramike, crtanja i slikanja

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.06.2014. 17:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

U sklopu programa Ludbreg petkom, 6. lipnja u 19 sati u Galeriji ZB ART u Ludbregu (P. Zrinskog 24) bit će otvorena izložba keramike pod nazivom „Pečat“. Riječ je o dvadesetoj izložbi polaznika Male škole keramike, crtanja i slikanja koja djeluje u sklopu udruge „Artum“.

Škola je svoja vrata otvorila 2006. godine i u ovih osam godina ostavila pečat svojih aktivnosti širom Hrvatske. Osim  izložbi polaznici su sudjelovali na mnogim drugim izložbama, radionicama, sajmovima i likovnim kolonijama. Za svoj rad primili su mnoga priznanja i nagrade.

Na izložbi sudjeluju Mia Abramović, Sven Abramović, Ivor Abramović, Stela Jozipović, Anamarija Kapusta, Mislav Murić, Florijan Doko i Nicol Sinković.

Sudionici se predstavljaju svojim radovima od keramike s različitim uporabnim  i dekorativnim predmetima, od vaza, tanjura, zdjela, kućica i drugo.

Ta različitost motiva i oblika  odraz je svakog djeteta od njegove dobi i vremena provedenog u Školi. Naime neki su tek  početnici a drugi  su već  duže vrijeme polaznici „Male škole keramike“.

Komentari