Ludbreg petkom: Zanimljiv koncert gitaristice Eme Stein

Objavljeno: 05.06.2014. 07:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

U sklopu programa "Ludbreg petkom" 6. lipnja održat će se koncert gitaristice Eme Stein. Koncert u svečanoj dvorani dvorca Batthyany počinje u 19:30 sati.

Izvodit će se djela Francesca da Milana, Luysa de Narváeza, Miguela Llobeta i Dušana Bogdanovića.

Ema Stein gitaru je počela svirati uz učiteljicu Mirjanu Supičić u rodnom Zadru. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“ u klasi prof. Ante Čaglja. Diplomirala je 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je studirala sa profesorima Darkom Petrinjakom i Antom Čagljem.

2001. osvojilamje drugo mjesto na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Fernando Sor“ u Rimu. Sa sastavom “Jewsers” čija je članica bila nekoliko godina, svirala je klezmer. Usavršavala se na brojnim seminarima i festivalima gitare, gdje je imala priliku učiti od istaknutih umjetnika: Vere Ogrizović, Dušana Bogdanovića, i mnogih drugih.

Od 2008. godine sa flautisticom Lidijom Ljubičić (duo EmmaLee ) intenzivno koncertira već petu godinu, diljem Hrvatske i u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, njegujući jedinstven repertoar muzike pisane za flautu i gitaru kojim često premijerno predstavljaju skladbe hrvatskoj publici.

Od 2010. surađuje sa gitaristom i lutnjistom Edinom Karamazovim u duu, kvartetu gitara, u sastavu oz makedonsku pjevačicu Kaliopi. 2013. godine na međunarodnom festivalu gitare u Novom Sadu u triu uz Lidiju Ljubičić i Edina Karamazova nastupila je na autorskom koncertu skladatelja Nikite Koškina.

Ove godine Dušan Bogdanović, jedan od vodećih skladatelja za gitaru, posvetio je Emi skladbu "The Golden flower visitations" za flautu i gitaru, te je za to notno izdanje ona radila i redakciju.

Interes za ranu glazbu doveo ju je do lutnje i vihuele. S luinjistom i gitaristom Igorom Parom svira u duu lutnji, koji uz supranisticu Nelu Šarić čini renesansni ansambl La-Ut.

Ema živi u Zagrebu i predaje gitaru na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Komentari