Muzej anđela pridružuje se Noći muzeja 2013.

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.01.2013. 07:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski Muzej anđela će u Noći muzeja biti otvoren od 17 sati nadalje. Osim stalnog postava slika, za ovu će posebnu prigodu u muzeju biti i nešto novo.

Što će to biti, otkrio je Željko Prstec: "Ovaj put imamo stvarno jedno iznenađenje, jedno slatko prekrasno iznenađenje. Imali smo već poziv prema Varaždincima i svim ljudima, da nam se jave, da nam dostave priče o svojim anđelima, da nam ponude svoje anđeoske zbirke i ovaj puta smo dobili ponudu, od jedne obitelji, varaždinske, da izložimo nekoliko malih drvenih anđelčića, zamislite, iz 1721. godine!"

Izlošci su u dobrom stanju, zaštićeni su od crvotočine, no sam je gospodin Prstec istaknuo kako voli da se na starim stvarima osjeti talog vremena, a o spomenutim je anđelima dodao još kako je to nešto što zaista odgovara Muzeju anđela.

"Ja mislim da nema kuće u gradu, a možda ni u svijetu koja nema svog anđela, ali imati svog anđela iz 18. stoljeća, e to je već malo rekli bi posebna priča. Ako hoćete vidjeti kako izgledaju ti anđelčići, onda dođite u petak navečer na Noć muzeja u Muzej anđela. Tu vas budu čekali, osim toga i živi anđeli, tu vas bude čekal i za okrijepu ajngelekof napitek i kolačeci pa vudri brigu na veselje!“, poručuje Prstec.

Svi koji žele i dalje mogu Muzeju anđela dostaviti materijale i građu vezane uz anđele, a Željko Prstec otkrio je: „Ja bih inače jako rado da krenemo u prikupljanje što većeg broja anđelčića, da jednog dana Muzej ima 9999 anđela i da to postane nezaobilazno mjesto obilaska u Varaždinu."

Komentari