Izlog KERAMEIKON-ove Galerije K10

Na otvaranje Kerameikonove izložbe maski najbolje je doći u karnevalskom ruhu

Objavljeno: 04.02.2016. 08:31

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 21:50

Foto: Ilustracija

U šest velikih izloga KERAMEIKON-ove  Galerije K10 (Kukuljevićeva ulica br. 10), varaždinci će od četvrtka moći razgledati izložbu osebujnih maski...

Naime, kako doznajemo od Blaženke Šoić Štebih, predsjednice Kerameikona, u Galeriji će od 4. do 28. veljače biti izložene keramičke maske koje su izradili brojni umjetnici iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

-Osim članova KERAMEIKON-a i ULUPUH-a, predstavit će se i oni koji tek startaju u svojem umjetničkom izražavanju. Svaki umjetnik na izložbi predstavlja rad po vlastitom izboru čime je naglašena velika raznolikost pristupa temi – naglasila je Šoić Štebih.

Neformalno otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 4. veljače s početkom u 19 sati, a organizatori pozivaju građane da im se u što većem broju pridruže i to - maskirani.

Na izložbi sudjeluju:

Slavenka Baković, Sandra Ban, Štefanija Baranašić, Vanda Bilinski, Marina Blažek, Željka Bračko, Sanja Brezovec, Ana Ereš, Ljiljana Fučkor Grahovac,
Petar Galić, Sapana Gandharb, Narcisa Glažar, Mladen Ivančić, Nedjeljko Krčar Margareta Krstić, Ljubica Lovrenčić, Lidija Maček Stanić, Mirjana Marenić, Višnja Markovinović, Dora Pezić Mijatović, Katica Podlesek, Boris Roce , Karmen Šarman, Blaženka Šoić Štebih, Jadranka Vilus,  Marija Višić Guina i Robert Wrana.

Komentari