Instrument za milijunaše

Nakon Varšave i u Glazbenu školu Varaždin stigao skupocjeni koncertni klavir 'Yamaha CFX'

Objavljeno: 05.03.2016. 13:50

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 18:28

Foto: Josip Novak

Glazbena škola u Varaždinu i ove je godine sudionicima Međunarodnog natjecanja pijanista – Memorijal Jurica Murai omogućila da skladbe izvode na skupocjenim koncertnim instrumentima, od kojih se jedan klavir prvi put koristi na ovim prostorima...

Naime, kako doznajemo od Davora Matačića, ravnatelja Glazbene škole, ova pedagoška ustanova od četvrtka je bogatija za još jedan vrijedan instrument. Riječ je o klaviru Yamaha CFX koji je nedavno korišten u Varšavi na međunarodnom natjecanju Frederic Shopin.

- Na njemu je svirao hrvatski pijanist Aljoša Jurinić koji će 12. ožujka u 19.30 sati održati koncert u sklopu natjecanja Jurica Murai. Klavir je naša škola dobila zahvaljujući sponzorstvu tvrtke Euro-unit iz Čakovca, a doniran je s ciljem da bude korišten tijekom spomenutog memorijalnog Međunarodnog natjecanja pijanista – naglasio je Matačić.

Jedan od "kraljeva" klavira

Podsjećamo, Međunarodno natjecanja pijanista – Memorijal Jurica Murai bit će održano od 11. do 15. ožujka i na njemu će sudjelovati 165 natjecatelja.

Inače, donirani klavir Yamaha CFX  je novi model, košta više od milijun kuna i prvi put se koristi na ovim prostorima.

- Zaista je kuriozitet da je instrument s najvećeg svjetskog natjecanja pijanista stigao u Varaždin – rekao je Matačić koji je s kolegama iz Glazbene škole danas požurio isprobati tipke ovog vrhunskog instrumenta.     

Komentari