"Noć muzeja 2014." u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.01.2014. 09:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i ove će godine sudjelovati u nacionalnom muzejskom programu Hrvatskog muzejskog društva pod nazivom "Noć muzeja".

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja, a Zavičajni muzej Varaždinske Toplice tim je povodom osmislio prigodan kulturni program.

Od 18 do 19 sati organizirana su Otvorena vrata Muzeja, s razgledom arheološkog postava Zavičajnog muzeja V. Toplice uz stručno vodsvo i druženje.

Ravnateljica muzeja Spomenka Vlahović održat će predavanje "Dođi i pogledaj kako se gradila replika rimske peći za keramiku na arheološkom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama". Predavanje će se održati u kino dvorani od 19 do 20 sati.

Od 20 do 21 sat, također u kino dvorani, održat će se projekcija dokumentarnog filma pod naslovom "Aquae Iasae", koji je nastao u Varaždinskim Toplicama tijekom 2009. godine u suradnji Muzeja i Škole medijske kulture "Ante Peterlić" iz Zagreba, u sklopu radionice za dokumentarni film pod vodstvom redatelja Damira Čučića.

Cilj službenog muzejskog programa u Noći muzeja je kod javnosti i publike pobuditi dodatni interes za projekte u kulturi i baštini Grada Varaždinske Toplice, kao i animirati javnost, posebno mlađu populaciju, na stjecanje novih pozitivnih iskustava vezanih uz djelovanje Muzeja.

Komentari