Nova kulturna događanja u sklopu programa "Ludbreg petkom"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.04.2014. 12:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U sklopu programa "Ludbreg petkom" 11. travnja u ludbreškoj galeriji ZB Art bit će otvorena izložba "Lica i siluete".

Na izložbi će se predstaviti 19 autora - Jakob Baranašić, Štefanija Baranašić, Zlatko Baranašić, Gabrijela Binder, Alen Biočić, Branko Dolenec, Franjo Horvat, Johan Ibrakop, Dragutin Jamnić, Stjepan Juriša, Miljenko Kranjčec, Željko Lapuh, Dragutin Mikec, Željko Mucko, Dimitrije Popović, Đurđa Pušić, Martina Šver, Dejan Štefanek i Ivan Žerjavić. Otvorenje izložbe je u 18 sati.

Istog dana, 11. travnja, Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u suradnji s Maticom Hrvatske, ogranak Koprivnica organizira predstavljanje edicije Sabrana djela Frana Galovića I-VI. Predstavljanje počinje u 19:30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner.

To je četvrta u ovogodišnjem nizu pozivnica Matičina obilježavanja 100. godišnjice smrti F. Galovića (nakon Koprivnice, Zagreba i Đurđevca) kojom žele našoj kulturnoj javnosti skrenuti pozornost na cjelokupni opus Galovića ali i na njegovanje kajkavskog narječja.

U programu sudjeluju i ludbreški znalci o Galoviću – ravnateljica knjižnice Edita Kutnjak – Zlatar i prof. Lidija Novosel te galovićianec i kajkavec prof. Mladen Kerstner, sin pokojnog kajkavca, kulturnjaka, scenarista, književnika i humorista i velikog Ludbrežana Mladena Kerstnera po kojem knjižnica i nosi ime.

"Ludbreg petkom" je program pokrenut ove godine i kojem je cilj promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga. Predviđeni su brojni programi, bit će tu večeri poezije, razna predavanja i koncerti. U sklopu programa svakog petka u poslijepodnevnim satima održavaju se zanimljivi kulturni programi u organizaciji ludbreških ustanova, udruga, ali i gostiju u suradnji s Gradom Ludbregom i Pučkim otvorenim učilištem "Dragutin Novak".

Komentari