Održano veliko okupljanje domaćih i iseljenih Vrbljančana

Objavljeno: 13.06.2015. 19:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Bednja

Udruga Zavičajni klub Vrbno, osnovana 1987. godine, u sportskoj dvorani mjesne Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu održala je svoju redovitu izbornu skupštinu. Za starog – novog predsjednika ponovno je izabran Zvonko Smrečki, a imenovani su i članovi novog Upravnog i Nadzornog odbora.

Nakon Skupštine, a u skladu s prethodnim pozivom i dogovorom, išlo se u obilazak seoskih domaćinstava po vrbljanskome kraju i to kod obitelji Velimira Kučka, Zvonka i Vesne Kučko, Josipa Breznog i Željka Polančeca. Dio poslijepodneva sudionici su proveli i na Potkovi, gdje su se proveselili uz zakusku i domaću glazbu.

U kasnim poslijepodnevnim satima počeo je kulturni dio programa u kojemu se KUD Josipa Jedvaja predstavio vrbljanskim pjesmama uz pratnju mladog sastava te stihovima koje su govorile dvije mlade članice u narodnim nošnjama.

Program je pratilo više od 150 iseljenih i domaćih Vrbljačana i naravno, popratilo ga burnim pljeskom. Nakon nastupa KUD-a i pozdravnih riječi predsjednika Zavičajnog kluba Z. Smrečkog, nazočnima su se obratili i predstavnici gostujućih zavičajnih udruga - Udruge Zagoraca Adolfovac Osijek, Udruge Zagoraca iz Našica, Udruge Bednjančana iz Zagreba, Udruge Zagoraca iz Koprivnice i Udruge Zagoraca Jarmina. Svim okupljenima je u ime matične Općine Bednja pozdrave uputio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni, a potom je uslijedilo druženje i zabava do sitnih sati.

Inače, Zavičajni klub Vrbno takva okupljanja organizira uvijek potkraj svibnja, a rado mu se odazivaju iseljeni mještani koji žive diljem svijeta i Lijepe Naše. Svi su se složili da se tradicija mora nastaviti, pa je rastanak i ovoga puta bio samo „doviđenja“ – do sljedećeg okupljanja iduće godine!

Komentari