Osebujna 'Tikvica', 'Hižica' i 'Anđeo - jastuk od heljde' su novi suveniri varaždinskog kraja

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 22.12.2015. 15:30

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:11

Foto: SŠ Novi Marof

“Tikvica“, „Hižica“ i „Anđeo - jastuk od heljde“  nazivi su novih regionalnih suvenira koje su izradile vrijedne ruke učenika, 'Brandbook' s njihovim prikazom predstavljen je danas u Srednjoj školi Novi Marof na konferenciji za medije...

Navedeni  suveniri pobjednici su „Natjecanja u brendiranju i izradi suvenira regije od ekološki prihvatljivih materijala“, koje je održano 11. prosinaca 2015. u Srednjoj školi Novi Marof.

Na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica Srednje škole Novi Marof, a ujedno i voditeljica projekta, Jasminka Behin je rekla kako je ovo druga aktivnost u okviru EU projekta „Poduzetništvo – moj izbor“, čija je vrijednost 145.797,85 kuna.

- Projekt traje 9 mjeseci, tj. do 20. travnja 2016. godine, a sufinanciran je od Europskog socijalno fonda. Tom aktivnošću iskazana je inovativnost i kreativnost učenika naše regije i u snažnoj konkurenciji stručno povjerenstvo odabralo je tri najbolja rada učenika – naglasila je Behin.



Prvo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Grebengrad“ Srednje škole Novi Marof za rad „Tikvica“. Tikvica je proizvod koji je osnovni sastojak brojnih naših jela i od davnina se uzgaja u našim krajevima.

- Oplemenili smo ju s obilježjima i znamenitostima pojedinih gradova naše regije, a ujedno ima i uporabnu vrijednost – istaknule su učenica Božica Bočkaj i mentorica Ines Klopotan.



Drugo mjesto pripalo je radu Učeničke zadruge „Hižica“ Osnovne škole A.K. Miošića Donja Voća za rad „Hižica“.

- Hižica je prikaz stare voćanske hižice koja se može vidjeti i u drugim dijelovima naše regije, a podsjeća nas na djetinjstvo, obitelj, topli dom i način života kojeg se mnogi sjećaju sa sjetom – istaknule su učenica Dijana Kralj i mentorica Biserka Kihas.



Treće mjesto osvojio je rad učenika Srednje strukovne škole „Anđeo – jastuk od heljde“ . Varaždin – grad u kojem anđeli spavaju bio je inspiracija za naš jastuk od heljde u obliku anđela, a koji ima i ljekovite vrijednosti, rekla je učenica Srednje strukovne škole Lucija Leskovar, predstavnica tima „Civitas Angelorum“.

Svim nagrađenima voditeljica projekta  „Poduzetništvo – moj izbor“ Jasminka Behin uručila je po 50 primjeraka brandbooka kojim će nagrađeni suveniri biti promovirani na tržištu.



Pozvani su svi koji se bave proizvodnjom suvenira da uvrste ove nove proizvode u svoj proizvodni program.

Komentari