Otvorene 54. glazbene svečanosti hrvatske mladeži

Objavljeno: 11.05.2011. 17:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Varaždin je ovaj tjedan domaćin 54. glazbenih svečanosti  hrvatske mladeži na kojima nastupaju 52 zbora s više od dvije tisuće sudionika.

Prilikom otvorenja glazbenih svečanosti u varaždinskom HNK prisutne natjecatelje i glazbenu mladež pozdravili su ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković te dogradonačelnik Grada Varaždina mr.sc. Slobodan Mikac.

- Varaždinska županija se ponosi što na ovakvoj svečanosti sudjeluje kao aktivan organizator. Drago mi je da glazbene svečanosti hrvatske mladeži do punog izražaja promiču skupno muziciranje učenika osnovnih i srednjih škola te na taj način podižu glazbenu kulturu mladih. Varaždinska županija je pravi rasadnik glazbenih virtuoza, a ja vam svima želim da se osim natjecateljskog dijela lijepo podružite i ostvarite nova poznanstva - naglasio je zamjenik župana Milan Pavleković u svom govoru.

Otvarajući Glazbene svečanosti ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović je ukazao na važnost održavanja ovih svečanosti te zahvalio Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu što podržavaju ovakve manifestacije.

- Važnu ulogu u održavanju glazbenih svečanosti imaju i učitelji glazbene kulture, koji postižu iznimne rezultate u svom pedagoškom radu s učenicima, voženi velikim stupnjem entuzijazma i ljubavi prema glazbi - rekao je Vinko Filipović.

Varaždinsku županiju u ovim glazbenim svečanostima predstavljaju pjevački zbor VI. OŠ iz Varaždina, te osnovnih škola iz Visokog, Tužnog i Vinice.

Komentari