u galerijskom centru

Ove subote otvara se izložba mlade umjetnice Mie Štark koja svoju umjetnost gradi od likovnih i plesnih elemenata

Objavljeno: 08.11.2017. 08:57

Zadnja izmjena: 08.11.2017. 09:03

Foto: Facebook

Ove subote u 12 sati u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba mlade umjetnice iz Osijeka Mie Štark 'Tragovi pokreta-vizualizacija i procesualnost'.

Mia je rođena u Osijeku gdje je završila jezičnu gimnaziju nakon čega se upisala na Umjetničku akademiju u Osijeku gdje je diplomirala modul grafike. No, ona tu ne staje već upisuje Preddiploimski studij Suvremenog plesa na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Umjetnica tako na sebi svojstven način vrlo vješto spaja likovnu i plesnu umjetnosti u jednu cjelinu. 

Prostor koji se rastvara pred gledateljem nije prostor izlaganja i reprezentacije već je to prostor rada umjetnice koji se odvija u različitim vremenskim intervalima. Pritom se ne radi, kako je to nerijetko slučaj, o romantizaciji i estetizaciji samog umjetničkog procesa stvaranja i ideje rada. Procesi koje autorica čini vidljivima su procesi rada, meditacije, odmora, ali i prostori vježbanja, zastoja u radu, pogrešaka i pokušaja, te ponovnih početaka.

Izložba je dio izlagačkog ciklusa 'Something else gallery' i biti će otvorena do 18. studenog stoga ne propustite pogledati kreativno stvaralaštvo ove mlade umjetnice.

Komentari