Poznati hrvatski umjetnici Labrović i Đukić gostuju na VELV-u

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.01.2014. 08:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U sklopu kolegija Medijska fotografija na varaždinskom Veleučilištu danas, 20. siječnja u 18:30 sati javno predavanje održat će poznati hrvatski umjetnici Siniša Labrović i Sandro Đukić koji upravo fotografiju često koriste kao medij svog izražavanja.

Predavanje će se održati u predavaonici K-22 Veleučilišta u Varaždinu, Križanićeva ulica 33.

Siniša Labrović rođen u Sinju 1965. godine. Profesor je hrvatskog jezika i književnosti. Prvu izložbu imao je u Galeriji Otok u Dubrovniku 2000. godine. Radovi mu se nalaze u stalnim postavima Galerije umjetnina u Splitu i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je i na XI. Istanbulskom bijenalu. Kako sam kaže, na putu je da postane profesionalan umjetnik.

Multimedijalni umjetnik Sandro Đukić rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti  u klasi Đure Sedera, a pohađao je i Umjetničku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi 1993. - 1994. pohađao majstorski studij (prof. Nan Hoover). Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih simpozija. Član je HDLU-a i ZUH-a. Dobitnik je više različitih međunarodnih priznanja i nagrada.

Ulaz za sve zainteresirane je slobodan.

Komentari