Predstava u bivšoj sinagogi: Rekvijem za organe - pokora

Objavljeno: 14.09.2013. 10:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Rekvijem za organe - pokora, projekt je u kojem se troje umjetnika Senka Bulić, Damir Martinović Mrle i Ivana Jozić bave tekstovima Antonina Artauda. Varaždinska publika tu će zanimljivu predstavu, kojom autori na osnovu Artaudovih tekstova nastoje istražiti i pokazati pojam suvremene tragedije u kazalištu,  moći pogledati u bivšoj sinagogi u utorak, 17. rujna u 20 sati.

Ta je predstava drugačija od onih koje gledamo u varaždinskom kazalištu i sjajno će se uklopiti u prostor sinagoge, istaknuo je Ivan Mesek, ravnatelj Galerijskog centra dodajući kako je to jedan u nizu projekata koji je organiziran u prostoru sinagoge kako bi javnosti pokazali koliko je taj prostor multifunkcionalan.

Dosad su u njemu organizirane izložbe, performansi, koncerti, a u utorak će ugostiti predstavu koju je već vidjela brojna publika u Hrvatskoj i za čije se izvedbe traži ulaznica više.

- Nažalost, u prostor bivše sinagoge stane ograničen broj ljudi, pa će u prodaju za ovu predstavu samo 100 ulaznica - rekao je Mesek.

A ulaznice su u prodaji od danas u Galerijskom centru na Stančićevom trgu po cijeni od 50 kuna. Galerijski centar u subotu, 14. rujna (danas) će biti otvoren od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati, a u nedjelju i na dan predstave od 10 do 13 sati.

U ponedjeljak će svi zainteresirani po ulaznice moći doći od 10 do 15 sati ili ih rezervirati od 8 do 15 sati na broj telefona 042/311-312 ili mobitel 099/33 55 342 odnosno na e-mail: [email protected].

Predstavu koja počinje ritmički snažnom a melodijski repetitivnom glazbom koju potpisuje i izvodi Damir Martinović Mrle, nastavlja se performansima Ivane Jozić i Senke Bulić, a završava mrakom iz kojeg Artaud (Mrle) poručuje: Vi me nikada nećete zaboraviti ... izvodi Kazalište Hotel Bulić.

Komentari