Premijera opere No Logo Opera(tion) pred njemačkom publikom

Objavljeno: 08.05.2014. 07:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Petar Borovec

No Logo Opera(tion), suvremena barokna opera stvorena u Varaždinu, danas, 8. svibnja, bit će premijerno izvedena za njemačku publiku.

Nakon dvije varaždinske i jedne zagrebačke izvedbe u travnju, koje je pogledalo 400-tinjak ljudi, članovi ansambla stat će 8. i 9. svibnja na pozornicu Ringlokschuppena u Mülheimu.

Podsjećamo, No Logo Opera(tion) je zajednički projekt hrvatske umjetničke organizacije Vrum i njemačkog kainkollektiva. Autori su Sanja Tropp Frühwald, Mirjam Schmuck i Fabian Lettow, a ansambl je sastavljen od opernih pjevača Kerstin Pohle i Floriana Laussa, suvremenih plesača Ane Mrak i Brune Isakovića, glumca Tilla Frühwalda, izvođačice Ine Sladić te gudačkog kvarteta članica Zagrebačkog orkestra mladih, Katarine Kutnar, Jasmine Bojić, Paole Bralić i Sare Parađiković.

Opera je u Hrvatskoj dobila odlične kritike publike i struke, a nesumnjivo će s jednakim uspjehom biti primljena i u inozemstvu.  

Koprodukcijski partneri u projektu su HNK Varaždin, Koncertni ured Varaždin, CIU Varaždin, udruga Domino - Queer Zagreb Sezona 2014. te njemački Ringlokschuppen Mülheim i Forum Freies Theater Düsseldorf.

Komentari