Grad Ludbreg

Puhački orkestar grada Ludbreg održao tradicionalni božićni koncert

Objavljeno: 18.12.2023. 09:11

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 09:14

Foto: Grad Ludbreg

Puhački orkestar grada Ludbrega u dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg 17. prosinca održao je svoj tradicionalni 24. božićno – novogodišnji koncert.

Koncertom koji je trajao 90-ak minuta dirigirao je Marko Novak. Na repertoaru su se našli božićni klasici kao što su All I want for Christmas, Do they know it’s Christmas, Driving home for Christmas, Merry Christmas everybody, Let it snow, Rudolph the red nosed reindeer i slično. Osim božićnih pjesama mogla se čuti i filmska glazba, a bilo je tu naravno i nezaobilazne polke, marša i valcera.

Kao glazbena gošća orkestru se i ove godine pridružila talentirana umjetnica Dora Pretković, učenica 4. razreda Glazbene škole u Varaždinu, smjer solo pjevanje, te istovremeno redovna studentica 1. godine Umjetničke akademije u Grazu, smjer jazz pjevanje. U pratnji Puhačkog orkestra izvela je poznate filmske pjesme Moon river, Blue Moon i Over the rainbow. Zanimljiv je bio i splet filmske glazbe koju je Puhački orkestar izveo samostalno, a na čijem se popisu, između ostalih, našla glazba iz crtića Frozen, Kako izdresirati zmaja te filma Sam u kući. Program je prigodnom poezijom dodatno začinio ludbreški stihoklepac Aleksandar Horvat koji je ujedno bio i u ulozi voditelja, a koncertna večer završila je još jednim zajedničkim nastupom orkestra i Dore Pretković.

Komentari