Radionicom i predstavom u siječnju počinje godina plesnih poslastica

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.12.2013. 09:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Petar Borovec

CIU Varaždin - varaždinski Centar za izvedbene umjetnosti u 2014. godini će ljubiteljima kulture, umjetnosti i dobre zabave ponuditi niz plesno-kazališnih poslastica tijekom cijele godine.

CIU Varaždin je projekt iznjedren iz festivala Dani suvremenog plesa u Varaždinu, a u organizaciji kolektiva VRUM te pod umjetničkim vodstvom Sanje Tropp Frühwald.  

Cjelogodišnji program počinje ubrzo nakon novogodišnjeg slavlja, radionicom i plesnom predstavom Ine Sladić, mlade hrvatske autorice, koreografkinje i varaždinske rezidencijalne umjetnice za 2014. godinu.

U depresivnom siječnju zarazite se virusom sreće

Od 9. do 12. siječnja Sladić će u varaždinskom HNK održati radionicu modernih plesnih tehnika i improvizacije prema slavnoj koreografkinji i utemeljiteljici plesnog kazališta Pini Bausch, čija je bila i dugogodišnja studentica. Naslov radionice je The Happy Virus Dance Workshop, a kad nas sve zahvati postblagdanska depresija u siječnju, nema boljeg lijeka od plesa.
Tijekom četiri dana, svakodnevno po dva sata, svi zainteresirani bez obzira na iskustvo, predznanje i dob, moći će naučiti nešto novo i inspirativno za kotizaciju od 200 kuna.

Prijave se primaju do 3. siječnja, a ukoliko se prijavite do Božića omogućava se popust. Sve informacije mogu se dobiti od organizatorima putem maila [email protected]. Broj polaznika je ograničen.

Premijera predstave nastale u Varaždinu

Ina Sladić će, također, stati i na pozornicu kazališne Podrumske scene Rogoz i izvesti svoju autorsku predstavu Navigating Darkness. Riječ je o prvoj predstavi nastaloj u koprodukciji s Danima suvremenog plesa Varaždin, a ostvarenoj uz podršku HNK Varaždin. Predstavu, kojom je oduševila publiku na predpremijeri u Splitu, Ina će izvesti premijerno u subotu, 11. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna dostupne su u pretprodaji na blagajni varaždinskog kazališta.

Komentari