Sketchbook: Studenti ALU izlažu u varaždinskoj galeriji Zlatni Ajngel

Objavljeno: 26.04.2012. 13:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: culturenet.hr

U petak, 27. travnja u 20 sati, u varaždinskoj galeriji Zlatni Ajngel, otvara se izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu nazvane „Sketchbook“, a otvorena je za razgled do 13. svibnja.

Jesu li umjetnički dnevnici jedan od mnogih oblika umjetničkog djela ili su tek naznaka  nastajanja istog?  Da li bi ih trebalo izložiti pogledu javnosti ili bi kao dnevnici trebali ostati skriveni dio umjetnikove intime?

To su pitanja koja su se postavila na početku realizacije izložbe pod nazivom „Sketchbook“, primarno proizašle iz podrške studentskoj inicijativi da se ostvari izložba malo drugačija od drugih, piše Culturenet.hr.

Želju studenata da svojim kolegama, profesorima i široj publici pokažu jedan drugi, možda bezbrižniji, spontaniji dio sebe trebalo je svakako podržati.

Naime, umjetnički rad  posljedica je jednog vremena, promišljanja, energije koja je neopipljiva i ne vidi se. Ono što se vidi je rezultat tog višestrukog uloga koji ponekad ostaje nedorečen, i promatraču nejasan.

To znači da se poruka koju je umjetnik svojim dijelom htio prenijeti izgubila u komunikacijskom kanalu ili jednostavno ne vibrira na istim valnim duljinama relacije djelo-promatrač.

Više o izloži pročitajte OVDJE

Komentari