Sljedeći tjedan u HNK koncert "Barokni Božić u Varaždinu"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.12.2013. 17:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U četvrtak 19. prosinca u 19,30 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Glazbena škola u Varaždinu, u suorganizaciji Koncertnog ureda Varaždin, priređuju koncert "Barokni Božić u Varaždinu".

Na pozornici će se naći većina ansambala Glazbene škole: Dječji zbor i Puhački kvartet pod vodstvom prof. Tomislava Cvrtile, Mješoviti zbor i Gudački orkestar pod vodstvom prof. Dade Ruža, a lijepe barokne božićne pjesme pjevat će bivši učenici škole, a sada studenti u inozemstvu: soprani Magadalena Bačanek, Tamara Ivaniš  i Ana Mikac, David Oštrek basbariton.

Na programu kojim će varaždinsku publiku u božićno vrijeme uvesti HNK u Varaždinu, Glazbena škola i Koncertni ured su Handel, Corelli, Vivaldi, Purcell, Hasse, Bach kao i božićne pjesme iz "Chitara octochorda" u obradi prof. Dade Ruža koja potpisuje i umjetničko vodstvo koncerta.

Ne treba sumnjati da će zborovi, orkestri i solisti koji su do sada osvajali sva prva mjesta na na državnim i inozemnim natjecanjima prirediti za publiku nezaboravan varaždinski, barokni glazbeni događaj.

Komentari