Srijeda u muzeju: Izložba slika Cvetke Hojnik u palači Sermage

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.05.2014. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U sklopu Srijede u Muzeju, 7. svibnja, u Salonu palače Sermage (Trg M. Stančića 3) u 19 sati bit će otvorena izložba slika slovenske umjetnice Cvetke Hojnik. Autorica izlaže djela iz novijega opusa, u kojima kao ishodišne likovne objekte koristi kvadrat i krug, u isključivo nešarenom koloritu crne, sive i bijele boje.

Likovni kritičar Mario Berdič poetiku njezinih slika opisuje kao spajanje iskustva s područja oblikovanja tekstila s klasičnim likovnim stvaralaštvom, što rezultira raznolikošću tehnika i materijala, te stvaranjem asocijativnog, apstraktnog i koloristički ekspresivnog slikarstva na pragu minimalizma.

Cvetka Hojnik rođena je Murskoj Soboti, a danas živi u Lendavi. Na Prirodoslovno-tehničkom fakultetu u Ljubljani diplomirala je studijski program Oblikovanje tekstila i odjeće, a studira i na ljubljanskoj Akademiji likovne umjetnosti.

Dosad je sudjelovala na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu i za svoje stvaralaštvo primila više nagrada i priznanja. Članica je Društva likovnih umjetnika Maribor, Saveza društava likovnih umjetnika, Austrijskog društva likovnih umjetnika i Društva međunarodnih likovnih umjetnika.

Izložba Cvetke Hojnik za razgled je postavljena do 12. lipnja, a otvara se u 19 sati.

Komentari